Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatiha Suresinin Açıklaması

0
234

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Fatiha Suresi Açıklaması,
Fatihanın Açıklaması

Fatiha Suresi Mekke döneminde inmiştir Yedi âyettir Kur ’lahzaı Kerim ’in birincil sûresi olduğu için “açılış anlamına “Fâtiha adını almıştır Sûrenin keza, “Ümmü ’lKitab (Kitab ’ın özü) “esSeb ’ulMesânî (Tekrarlanan yedi âyet)1, “elEsâs, “elVâfiye, “elKâfiye, “elKenz, “eşŞifâ, “eşŞükr ve “esSalât2 gibi diğer adları da vardır

Kuran ’ın içerdiği esaslar öz olarak Fâtiha ’da vardır Zira iltifat ve yüceltilmeye değer bir tek Allah ’ın varlığı, onun hakimiyeti, tek mabut oluşu, kulluğun ama ona yapılıp ondan takviye isteneceği, bu sûrede veciz bir şekilde ifade edilir

Fâtiha sûresi bununla birlikte boyunca eşsiz güzellikte bir dua, bir yakarıştır

1 Bismillahirrahmânirrahîm

2,3,4 Hamd4, Âlemlerin Rabbi5, Rahmân6, Rahîm7, hesap ve suç oluşturan gününün (ahiret gününün) maliki Allah ’a mahsustur

5 (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz

6,7 Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine yok

diyanetgovtr *

Similar threads

Fatiha Suresi Anlamı Diyanet Fatiha Suresi Diyanet Meali Fatiha Suresi 7 ayetten oluşur ve Kuranı Keirm'in birincil suresi olduğundan bu ismi almıştırFâtiha sûresi bununla beraber baştan başa eşsiz güzellikte bir dua, bir yakarıştır Bismillahirrahmânirrahîm Hamd, Âlemlerin Rabbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
Fatiha Suresi Acıklaması, Fatihanın Acıklaması Fatiha Suresinin Acıklaması Fatiha Suresi Mekke doneminde inmiştir Yedi ayettir Kur’anı Kerim’in ilk sUresi olduğu icin “başlangıc anlamına “Fatiha adını almıştır SUrenin ayrıca, “Ummu’lKitab (Kitab’ın ozu) “esSeb’ulMesani (Tekrarlanan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Fatiha suresinin önemi nedir Fatihanın önemi hakkında bilgi Cenabi Hak, Hadisi Kudsi'de söyle buyuruyor: „ Ben Azimüssan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi verilecektir Kul Elhamdü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Fatiha Suresinin İniş Sebebi Fatiha suresinin indirilişi Fatiha suresi ne süre indirildi elFÂTİHA Müddesir sûresinden daha sonra Mekke'de inmiştir 7 (yedi) âyettir Kur'an'ın birincil sûresi olduğu için açış yapan, açan manasına Fâtihadenilmiştir Diğer adları şunlardır: Başlıca kitap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
234
Fatiha Suresi Meali Diyanet Fatiha Suresi Meali 1 Bismillahirrahmânirrahîm 2,3,4 Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve cinayet gününün (öbür dünya gününün) maliki Allaha mahsustur 5 (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz 6,7 Bizi içten yola...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
858,523Konular
981,268Mesajlar
31,118Kullanıcılar
humeyracskSon üye
Üst Alt