Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fatiha Suresi Hakkında Hadisler

Fatiha Suresi Hakkında Hadisler
0
169

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Fatiha Suresi İle İlgili Hadisler

Hadislerde Fatiha Suresi

ibni Samit (ra) rivayetine gore Efendimiz (sav)

''Ummul Kurani Kur'anin anasi,asli mesabesinde olan Fatiha'yiokumayanin namazi yoktur'' buyurdu

İbnu Abbas (radıyallahu anhuma) anlatıyor:

Cibril (aleyhisselam), Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in yanında otururken kapı sesine benzer bir ses işitti Başını goğe doğru kaldırdı Cibril (aleyhisselam) dedi ki: İşte gokten bir kapı acıldı, bugune kadar boyle bir kapı asla acılmamıştıDerken oradan bir melek indi Cibril (aleyhissalam) tekrar konuştu: İşte arza bir melek indi, şimdiye kadar bu melek hic inmemiştiMelek selam verdi ve Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'e : Sana verilen iki nuru mujdeliyorum Bunlar, senden once başka hicbir peygambere verilmemişlerdi: Onların biri Fatiha SUresi, diğeri de Bakara SUresi'nin son kısmı Onlardan okuduğun her harfe mukabil sana mutlaka buyuk sevap verilecektir'' dedi

Adiyy İbnu Hatim (radıyallahu anh) anlatıyor:

Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: (Fatiha'da gecen) elmağdUb aleyhim (Allah'ın gazabına uğrayanlar) Yahudilerdir, eddallin (sapıtanlar) da Hıristiyanlar'dır
Tirmizi, Tefsir 2, (2957)

Ebu Said İbnu'lMualla

Ben Mescidi Nebevi'de namaz kılıyordum Resulullah (sav) beni cağırdı Fakat (namazda olduğum icin) icabet edemedim Sonra yanına gelerek: Ey Allah'ın Resulu namaz kılıyordum (bu sebeple cevap veremedim diye ozur beyan ettim) Bana: Allahu Teala Kitabında: Ey iman edenler, Allah ve Resulu sizi cağırdıkları zaman hemen icabet edinbuyurmuyor mu?(Enfal, 24) dedi ve arkasından ilave etti: Sen mescidden cıkmazdan once, sana Kur'anı Kerim'in (sevabca) en buyuk suresini oğreteyim mi?dedi ve elimden tuttu Mescidden cıkacağı sırada ben: Sana en buyuk sureyi oğreteceğimdememiş miydiniz? dedim Bana: O sure Elhamdu lillahi Rabbi'l Alemin'dir (ki namazlarda tekrar tekrar okunan) yedi ayet (esSeb'u'lMesani) ve bana verilen yuce Kur'an'dırbuyurdu

Hz Ali (ra) dan nakl edilen bir Hadisi Serif´te Peygamberimiz (sav) şoyle buyurmustur

''FatihatulKitap Kur'ani Kerim'in başı olan Fatiha suresi Ars'in altindaki bir hazineden indirilmistir''

858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt