iltasyazilim
FD Üye
Fatih Sultan Mehmet'in Vecizesi
Fatih Sultan Mehmet Vecizesi
Fatihin vezileri
Fatih Sultan Mehmet'in Bir Vecizesi
Milletim için dünyayı sırtımda taşırım
Fatih Sultan Mehmet
Sultan Mehmet 12 yaşına geldiğinde babası Sultan Murat oğluna tahti bırakıp Manisa'ya inzivaya çekilirBu haber üzerine hristiyanlar Osmanlı tahtında bir çocuk olduğu için Haçlı ordusu toplayıp Osmanlının üstüne saldırmaya karar verir Bu olayı haber bölge Sultan Mehmet babasını çağırır ama babası bundan böyle sensin diye gelmez Bunun üstüne Sultan Mehmet babasına şu tarihi mesajı yollar:
Baba,
Eğer Padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geçiniz ,
yok eğer padişah ben isem size emrediyorum gelip ordunun başına geçiniz
Dünya Devleti Ebedi Değildir Fani Cihanda Hiç Kimse de Ebedi Değildir İnsanların Dünyada Nefesleri Sayılıdır ve Sonsuzluk Kapısı Kapalıdır *
Fatih Sultan Mehmet Vecizesi
Fatihin vezileri
Milletim için dünyayı sırtımda taşırım
Fatih Sultan Mehmet
Sultan Mehmet 12 yaşına geldiğinde babası Sultan Murat oğluna tahti bırakıp Manisa'ya inzivaya çekilirBu haber üzerine hristiyanlar Osmanlı tahtında bir çocuk olduğu için Haçlı ordusu toplayıp Osmanlının üstüne saldırmaya karar verir Bu olayı haber bölge Sultan Mehmet babasını çağırır ama babası bundan böyle sensin diye gelmez Bunun üstüne Sultan Mehmet babasına şu tarihi mesajı yollar:
Baba,
Eğer Padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geçiniz ,
yok eğer padişah ben isem size emrediyorum gelip ordunun başına geçiniz
Dünya Devleti Ebedi Değildir Fani Cihanda Hiç Kimse de Ebedi Değildir İnsanların Dünyada Nefesleri Sayılıdır ve Sonsuzluk Kapısı Kapalıdır *