
Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 4,5 diş sarımsak
- Su
Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyenin saplarını keselim.
- Tencerede su kaynatıp içerisine fasulyelerimizi atalım. Ocağın altını ,tencereninde kapağını kapatıp 5 -10 dakika bu şekilde bekletelim.
- Tencereden alıp süzelim. Soğuk suda şoklama yapalım.
- Daha sonra kavanozumuza önce sarımsak dilimleri daha sonrada fasulyelerimizi dizelim.
- Fasulyeler bitene kadar kavanoza dizelim.
- Tuzunuzu,sirkemizi,limontuzumuzu ve suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım.
- Ara ara kavanozu ters düz yapalım.Tuzlar eriyince serin yerde muhafaza edelim.