
Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek tabağı doğranmış fasulye turşusu
- 2 adet orta boy soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Doğranmış fasulye turşusunu sudan geçirip fazla tuzundan arındıralım.
- Eğer tursunuz çok çok tuzluysa bir kapta 5 dakika kadar su içinde bekletebilirsiniz, fazla bekletmeyin tadı gitmesin.
- Tencereye sıvı yağ ve fazla küçük olmayacak şekilde doğranmış soğanları alıp, kavurmaya başlayalım.
- Kavrulan soğana suyunu süzdüğümüz fasulyeyi ekleyip, karıştıralım, kapağını kapatalım.
- Ben 10 dakika kadar kavurunca seviyorum, fazla yumuşamış sevmiyorum.
- Sizde ne kadar yumuşak seviyorsanız arada karıştırarak pişirmeye bırakırsınız. Afiyet olsun.