iltasyazilim
FD Üye
Fasulye Turşusu Kavurması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yazdan yapıp hazırladığımız fasulye turşusu
*3 adet kuru soğan
*kırmızı pul biber
*1 bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Fasulye Turşusu Kavurması Yapımı Tarifi Yapılışı Yazdan yapıp hazırladığımız fasulye turşumuzu bidondan çıkarıp bir leğen alalım ve iyice yıkayalım Hatta soğanlar kavrulana kadar suda bekletebilirsiniz, ama ekşi sevenler yıkamasa da olur Bir tencereye kuru soğanları halka halka doğrayın yağımızı bırakalım ve iyice kavuralım Sonra fasulyelerimizi bir süzeğe alıp suyunu sıktırıp sonra bıçakla rastgele doğrayıp hemen soğanımızın üzerine atıp beraber kavuralım ve ben bir bardak su bırakıyorum Sulu hoşuma gidiyor Zevkinize göre su bırakabilirsiniz, bir iki kaynayınca servis tabağına alınız ve varsa mısır ekmeğiyle bana bana yiyiniz, bana bu yemeği öğreten ve sevdiren Giresunlu arkadaşım Ayşegül Dinç’i anmadan edemeyeceğim
*Yazdan yapıp hazırladığımız fasulye turşusu
*3 adet kuru soğan
*kırmızı pul biber
*1 bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Fasulye Turşusu Kavurması Yapımı Tarifi Yapılışı Yazdan yapıp hazırladığımız fasulye turşumuzu bidondan çıkarıp bir leğen alalım ve iyice yıkayalım Hatta soğanlar kavrulana kadar suda bekletebilirsiniz, ama ekşi sevenler yıkamasa da olur Bir tencereye kuru soğanları halka halka doğrayın yağımızı bırakalım ve iyice kavuralım Sonra fasulyelerimizi bir süzeğe alıp suyunu sıktırıp sonra bıçakla rastgele doğrayıp hemen soğanımızın üzerine atıp beraber kavuralım ve ben bir bardak su bırakıyorum Sulu hoşuma gidiyor Zevkinize göre su bırakabilirsiniz, bir iki kaynayınca servis tabağına alınız ve varsa mısır ekmeğiyle bana bana yiyiniz, bana bu yemeği öğreten ve sevdiren Giresunlu arkadaşım Ayşegül Dinç’i anmadan edemeyeceğim