Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
fasulye-diblesi.jpg

Fasulye Diblesi Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Damak zevkine nazaran tuz ve karabiber
Üzeri için ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fasulye Diblesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencereye alalım kavurmaya başlayalım.
  3. Kavrulan soğanın üzerine kabuğu soyulmuş ince küp formunda doğranmış domatesi ve doğranmış fasulyeyi ek edip karıştıralım .
  4. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler sararana kadar kavuralım .
  5. Sararınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçi üzerine ekleyelim.
  6. Damak zevkine nazaran tuz ve karabiberi ek edip sıcak suyuda ekleyelim yavaşça karıştırıp altını kısalım fasulye ve pirinç yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Başka bir tavaya tereyağını eritip pişen yemeğin üzerine gezdirelim, mis üzere fasulye diblemiz hazır afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt