nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Resimli Fasulye Diblesi Tarifi
Taze Fasulye diblesi güzel bir karadeniz yöresi yemeğidirFasulye diblesi yemeğini ben hiç yemedim birincil fırsatta deniyeceğim eminim çok güzel bir yemek yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini
Fasulye Diblesi Malzemeler
1 tutam karabiber
2 nehir kaşığı dolusu tuz
25 çay bardağı kaynak su
500 gr taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 dere bardağı pirinç
1 nehir bardağın yarım parmak beceriksiz zeytinyağı
Fasulye Diblesi Hazırlanışı
Yemeğimize başlamadan önce Fasulyeleri efendice ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilinDaha daha sonra kuru soğan ince ince kıyılır Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 nehir kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirinPirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir Tamamen yıkanarak nişastasının akması sağlanırKavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür Pirinçler ise iki kısma ayırılır Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir25 çay bardağı su , karabiber, 1 akarsu kaşığı tuzlu ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin üstüne dökülür En son kalan yağ ek edinPilav gibi suyu kalmayana değin pişirin ve demlenmeye bırakın *
Taze Fasulye diblesi güzel bir karadeniz yöresi yemeğidirFasulye diblesi yemeğini ben hiç yemedim birincil fırsatta deniyeceğim eminim çok güzel bir yemek yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini
Fasulye Diblesi Malzemeler
1 tutam karabiber
2 nehir kaşığı dolusu tuz
25 çay bardağı kaynak su
500 gr taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 dere bardağı pirinç
1 nehir bardağın yarım parmak beceriksiz zeytinyağı
Fasulye Diblesi Hazırlanışı
Yemeğimize başlamadan önce Fasulyeleri efendice ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilinDaha daha sonra kuru soğan ince ince kıyılır Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 nehir kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirinPirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir Tamamen yıkanarak nişastasının akması sağlanırKavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür Pirinçler ise iki kısma ayırılır Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir25 çay bardağı su , karabiber, 1 akarsu kaşığı tuzlu ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin üstüne dökülür En son kalan yağ ek edinPilav gibi suyu kalmayana değin pişirin ve demlenmeye bırakın *