Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fasulye Diblesi Tarifi

Fasulye Diblesi Tarifi
0
88

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Resimli Fasulye Diblesi Tarifi


Taze Fasulye diblesi güzel bir karadeniz yöresi yemeğidirFasulye diblesi yemeğini ben hiç yemedim birincil fırsatta deniyeceğim eminim çok güzel bir yemek yemek olacak yapar yapmaz sizlerlede paylaşacağım kendi yaptığım Fasulye Diblesi yemeğini



Fasulye Diblesi Malzemeler

1 tutam karabiber

2 nehir kaşığı dolusu tuz

25 çay bardağı kaynak su

500 gr taze fasulye

1 adet kuru soğan

2 dere bardağı pirinç

1 nehir bardağın yarım parmak beceriksiz zeytinyağı



Fasulye Diblesi Hazırlanışı

Yemeğimize başlamadan önce Fasulyeleri efendice ayıklayın yıkayın 1 cm eninde dilinDaha daha sonra kuru soğan ince ince kıyılır Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 nehir kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirinPirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir Tamamen yıkanarak nişastasının akması sağlanırKavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür Pirinçler ise iki kısma ayırılır Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir25 çay bardağı su , karabiber, 1 akarsu kaşığı tuzlu ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin üstüne dökülür En son kalan yağ ek edinPilav gibi suyu kalmayana değin pişirin ve demlenmeye bırakın *
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt