
Fas Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2,5 su bardağı un
- 10 adet yaş hurma
- 1yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay pudra şekeri
Fas Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın çatalla düzgünce ezelim suyu katıp karıştıralım cevizi tarçın koyup karıştıralım bir tabağa alalım.
- Hamuru derin bir kapta bütün materyalleri toplayalım yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Cevizden az büyük modüller koparıp yuvarlayalım biraz bastıralım bir çay kaşığı hurmalı içten koyup kapatalım.
- Hafif kurabiye hurma hali verelim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika denetim ederek pişirelim fırından çıkınca 10 dakika soğuduktan sonra süzgü ile pudra şekeri serpelim afiyet olsun.