
Farklı Prosedürle Taze Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ,karabiber
- Maydanoz
- Nane ,kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limonun suyu
- Yarım kilo kadar taze üzüm yaprağı
Farklı Formülle Taze Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Kuru soğanları çok ince doğrayıp zeytin yağını ekleyip soğanlar hafif pembeleşince salçasını ekleyip bir kaç dakika kavurup yıkanmış olan pirinci ekleyelim .
- Baharatlarını ve tuzunu ekleyip yarım çay bardağı su ekleyip pişirelim 5 dk sonra altını kapatıp içimiz ılık olunca yaprağımızı saralım.
- Tencereye dik olarak dizelim dondurucuda eriğim vardı bir kaç tane erikte satmaların üzerine koyalım.
- Olmasa da olur erik yarım su bardağı zeytinyağına 1 yemek kaşığı karışık salça ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip tereyağı eridikten sonra tuz ve suyu ekleyip sarmaların üzerine dökelim.
- Bir tabak koyup pişirelim kaynadıktan altını kısalım benim sarmak 30dk da pisti taze yaprak olduğu için altını kapatalım sarmalar ılık olunca servis edelim.