
Farklı Tavuk Kapama Tanımı İçin Materyaller
Üzeri için;
- 2 adet tavuk but
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Farklı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımız tuz, karabiber ve pulbiber ile harmanlayın tencereye koyuyoruz ve altı kısık bir halde pişiriyoruz kendi suyunu çektikten sonra sıvı yağ ekleyip kızartalım.
- Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz. Üzerine soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Sonra rendelediğimiz havuçları koyalım 3-4 dakika sonra pirinçleri ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra tuz ekleyip, suyunu koyuyoruz.
- Üzerine kızarttığımız tavukları koyup, pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra servise hazır afiyet olsun.