iltasyazilim
FD Üye
Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için :
*3 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
*1 yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı nişasta
*Birer paket vanilya ve kabartma tozu
*Un (44, 5 su bardağı kadar kullandım)
Bulamak için:
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Tarçın, zerdeçal, kahve
Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve) Tarifi Yapılışı Bu tariften iki tepsi fındık kurabiye çıkıyor
1
*Tereyağı şeker ile iyice karıştırılır ( Pudra şekerim az kalmıştı o yüzden normal şeker kullandım Aynı ölçüde pudra şekeri de olur )
*Üzerine önce sıvılar olmak şartıyla diğer malzemeler sırasıyla konur ve kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır
*Nişasta yerine sadece un da kullanabilirsiniz ben onun verdiği gevrekliği sevdiğim için ekledim
*Un miktarını yaklaşık olarak verdim, dikkat ederek ekleyin
*On dakika dinlenmiş hamur küçük küçük parçalar halinde yuvarlanıp tepsiye konur
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılır
*Kurabiye soğurken sertleştiği için bu aşamada hafif yumuşak kalması sorun değil
*Tabii fırınınızın ısı ayarını siz daha iyi bilirsiniz kontrollü olarak kendiniz süre ayarlarsınız
*Bir kasede birer tatlı kaşığı tarçınpudra şekeri karışımı hazırlanır Kurabiyeler sıcakken bunlara bulanıp çıkarılır
*Aynı şekilde bir kısmı da zerdeçalpudra şekeri veya kahve pudra şekeri şeklindeki karışıma bulanır
*Neskafe veya kakao ile de denenebilir
*Zerdeçalın yararlarını öğrendikten sonra mümkün olan her yerde kullanmaya başladım
*Ağzı iyi kapanan bir kapta saklarsanız tazeliği hemen kaybolmaz
*Bu tarifteki hamur ile (nişastayı eklememek şartıyla ) birçok şekerli kurabiye türü yapılabilir
Afiyet olsun
Hamur tarifinden şeker ve tarçını çıkartıp tuz ekleyerek tuzlu kurabiye de yapabilirsiniz
*3 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
*1 yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı nişasta
*Birer paket vanilya ve kabartma tozu
*Un (44, 5 su bardağı kadar kullandım)
Bulamak için:
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Tarçın, zerdeçal, kahve
Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve) Tarifi Yapılışı Bu tariften iki tepsi fındık kurabiye çıkıyor
1
*Tereyağı şeker ile iyice karıştırılır ( Pudra şekerim az kalmıştı o yüzden normal şeker kullandım Aynı ölçüde pudra şekeri de olur )
*Üzerine önce sıvılar olmak şartıyla diğer malzemeler sırasıyla konur ve kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır
*Nişasta yerine sadece un da kullanabilirsiniz ben onun verdiği gevrekliği sevdiğim için ekledim
*Un miktarını yaklaşık olarak verdim, dikkat ederek ekleyin
*On dakika dinlenmiş hamur küçük küçük parçalar halinde yuvarlanıp tepsiye konur
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılır
*Kurabiye soğurken sertleştiği için bu aşamada hafif yumuşak kalması sorun değil
*Tabii fırınınızın ısı ayarını siz daha iyi bilirsiniz kontrollü olarak kendiniz süre ayarlarsınız
*Bir kasede birer tatlı kaşığı tarçınpudra şekeri karışımı hazırlanır Kurabiyeler sıcakken bunlara bulanıp çıkarılır
*Aynı şekilde bir kısmı da zerdeçalpudra şekeri veya kahve pudra şekeri şeklindeki karışıma bulanır
*Neskafe veya kakao ile de denenebilir
*Zerdeçalın yararlarını öğrendikten sonra mümkün olan her yerde kullanmaya başladım
*Ağzı iyi kapanan bir kapta saklarsanız tazeliği hemen kaybolmaz
*Bu tarifteki hamur ile (nişastayı eklememek şartıyla ) birçok şekerli kurabiye türü yapılabilir
Afiyet olsun
Hamur tarifinden şeker ve tarçını çıkartıp tuz ekleyerek tuzlu kurabiye de yapabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.