Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve)

Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için :

*3 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
*1 yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı nişasta
*Birer paket vanilya ve kabartma tozu
*Un (44, 5 su bardağı kadar kullandım)

Bulamak için:

*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*Tarçın, zerdeçal, kahve

Farklı Tatlarda Fındık Kurabiye (Zerdeçal, Tarçın, Kahve) Tarifi Yapılışı Bu tariften iki tepsi fındık kurabiye çıkıyor

1
*Tereyağı şeker ile iyice karıştırılır ( Pudra şekerim az kalmıştı o yüzden normal şeker kullandım Aynı ölçüde pudra şekeri de olur )
*Üzerine önce sıvılar olmak şartıyla diğer malzemeler sırasıyla konur ve kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır
*Nişasta yerine sadece un da kullanabilirsiniz ben onun verdiği gevrekliği sevdiğim için ekledim
*Un miktarını yaklaşık olarak verdim, dikkat ederek ekleyin
*On dakika dinlenmiş hamur küçük küçük parçalar halinde yuvarlanıp tepsiye konur
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılır
*Kurabiye soğurken sertleştiği için bu aşamada hafif yumuşak kalması sorun değil
*Tabii fırınınızın ısı ayarını siz daha iyi bilirsiniz kontrollü olarak kendiniz süre ayarlarsınız
*Bir kasede birer tatlı kaşığı tarçınpudra şekeri karışımı hazırlanır Kurabiyeler sıcakken bunlara bulanıp çıkarılır
*Aynı şekilde bir kısmı da zerdeçalpudra şekeri veya kahve pudra şekeri şeklindeki karışıma bulanır
*Neskafe veya kakao ile de denenebilir
*Zerdeçalın yararlarını öğrendikten sonra mümkün olan her yerde kullanmaya başladım
*Ağzı iyi kapanan bir kapta saklarsanız tazeliği hemen kaybolmaz
*Bu tarifteki hamur ile (nişastayı eklememek şartıyla ) birçok şekerli kurabiye türü yapılabilir
Afiyet olsun

Hamur tarifinden şeker ve tarçını çıkartıp tuz ekleyerek tuzlu kurabiye de yapabilirsiniz

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt