
Farklı Lezzetiyle Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurtanın akı (sarısı yüzüne sürülecek)
- 1 su bardağı süt
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 125 gram lor
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Farklı Lezzetiyle Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta akını ve sütü bir kapta düzgünce çarpalım.
- Daha sonra eritilmiş tereyağı sıvı yağda koyup, biraz daha çırpıyoruz, en son un kabartma tozu tuzunu ve ununu koyup yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hazırladığımız hamuru üstünü örtüp, dinlenmeye bırakıyoruz ve biz iç harcına geçiyoruz iç harcı için lorun içine dere otunu, maydanoz, unu ve pul biberini de ekleyip karıştırıyoruz (ben harca tuz koymadım zira lor tuzluydu).
- Artık dinlenmiş hamurumuz bezelere ayırıp iç harcını koyup kapatıyoruz (siz farklı halde haller verebilirsiniz).
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 10 dk daha dinlendirdikten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz ve poğaçalarımız çok lezzetli bir halde servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.