Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Farklı Lezzetiyle Poğaça

Farklı Lezzetiyle Poğaça
0
46

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
farkli-lezzetiyle-pogaca.jpg

Farklı Lezzetiyle Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurtanın akı (sarısı yüzüne sürülecek)
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için;
  • 125 gram lor
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Farklı Lezzetiyle Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta akını ve sütü bir kapta düzgünce çarpalım.
  1. Daha sonra eritilmiş tereyağı sıvı yağda koyup, biraz daha çırpıyoruz, en son un kabartma tozu tuzunu ve ununu koyup yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
  2. Hazırladığımız hamuru üstünü örtüp, dinlenmeye bırakıyoruz ve biz iç harcına geçiyoruz iç harcı için lorun içine dere otunu, maydanoz, unu ve pul biberini de ekleyip karıştırıyoruz (ben harca tuz koymadım zira lor tuzluydu).
  3. Artık dinlenmiş hamurumuz bezelere ayırıp iç harcını koyup kapatıyoruz (siz farklı halde haller verebilirsiniz).
  4. Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 10 dk daha dinlendirdikten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz ve poğaçalarımız çok lezzetli bir halde servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Farklı Lezzetiyle Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt