
Falafel Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 bardak nohut
- 1 kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1-2 kol taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı un
- Sıvı yağ
Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutları bir gece evvelce suya koyuyoruz ki kabarsınlar. Dikkat, haşlamadan yalnızca suda beklettiğimiz nohutları kullanıyoruz. ????
- Nohutları robota alalım, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyelim, robotu biraz çalıştıralım, önden çok az bu gereçlerimiz bir karışsın, çok az 3-5 saniye kadar.
- Doğranmış maydanoz, taze soğan, baharatları ve karbonatı da ekleyelim. Karbonat yerine kabartma tozu kullanabilirsiniz.
- Tüm gereçleri robotta güzelce çekiyoruz, macunumsu bir kıvam elde etmeye çalışıyoruz.
- Artık karışımı öbür bir kaba alın, ben kızartırken dağılmasın diye 1-2 kaşık un ekliyorum, güzelce karıştırıyorum. Buzdolabında 1 saat kadar bekletiyorum.
- Pişirme sürecini derin ve kızgın yağda yapacaksanız un eklemeden yapabilirsiniz. Unun vazifesi fırın yahut az yağda kızartırken köfteleri dağılmamasını sağlamaktır.
- Un eklemezseniz fırında yahut az yağda köfteler dağılır. Un eklemeyecekseniz yağ uygunca kızsın, köfteyi yağa bıraktığınızda dışı süratli bir formda kızarmalı ki dağılmasın. ????ben un ekleyerek garantiye alıyorum özcesi.
- Hamurumuzu, harcımızı ne derseniz artık, istediğimiz boyut ve formda kızartmak için hazırlıyoruz, ben ceviz den çok az irice toplar yapıyorum.
- Güzelce kızartıyoruz ve servis ediyoruz. Yanında yeşil salatalar ve tahinli soslar kusursuz oluyor. Afiyet olsun ????.