Falafel kızartırken neden dağılır?
Yine dağılmaması için nohutların fazla pişmemiş olması, çok önemli. Bunun yanı sıra harcını çok iyi yoğurmanız gerekli. Çiğ köfte yoğurur gibi harcı ezerek özleşene kadar yoğurun. Yağın çok çok iyi kızmış olması lazım, aksi takdirde hem çok yağ çeker hem de dağılır.
Falafel yaparken nohut haşlanır mı?
NOT; Falafeli çiğ nohuttan yapıyoruz. Sadece önceden ıslatılmış olması yeterli. Haşlanmış nohut kullanmayın. Haşlanmış nohutla yapılan köfteler pişme sırasında dağılır.
Falafelin kıvamı nasıl olmalı?
En mükemmel kıvamda falafelleri yapmak için suda bekletilmiş, haşlanmamış nohutlara ihtiyacınız olacak. Mümkünse bir gece önceden nohutlarınızı suda bekletin ve ertesi gün falafel yapımında kullanın. Yine falafel yapımında oldukça önemli ama sıkça atlanan bir malzeme var ki o da bakla.
Falafelde yumurta var mı?
Rondoya aldığımız haşlanmış nohuta, soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim. Tüm malzemeler birleşinceye kadar rondodan geçirelim. Nohutlu karışımımızı uygun bir kaseye aktaralım ve un, yumurta, karabiber, toz kişniş ve tuzu ilave edip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
Falafel nasıl kızartılır?
İşin sırrı nohutları haşlamadan, bir gece önce suda bekletmekte saklı. Çıtır bir kaplaması olması adına derin yağda kızartılan nohut köftelerini bu lezzetten mahrum kalmamak için yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.
Falafelle ne yenir?
Aslında ara sıcak olan bu yiyecek dürüm ya da pita içinde yendiğinde rahatlıkla ana yemek yerine de geçebilir. Besleyici olduğu kadar hafif de olan falafelin servis sırasındaki eşlikçileri çoban salatası, patates püresi, taze soğan, sarımsaklı yoğurt ya da humus olabilir.
Falafel diyette yenir mi?
Falafel diyette yenir mi? Falafel; Yapımında kullanılan kuru nohut, karbonhidrat, protein, B grubu vitaminleri, potasyum, fosfor, demir, çinko ve lif içeriği yüksek bir besindir. Kızartılarak yapıldığı için yağ oranı artmaktadır diyet yaparken tercih edilmemelidir.
Falafel soğuk yenir mi?
Hem sıcak hem soğuk olarak tüketebilirsiniz.