Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fakirullah Kimdir Kısaca

Fakirullah Kimdir Kısaca
0
93

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İsmail Fakirullah Kimdir

Fakirullah hakkında bilgi

Fakirullah, 1656 (H1067) senesinde Siirtin Tillo kasabasında dunyaya geldi İsmi, İsmail, babasınınki Kasımdır Fakirullah diye tanınır Anadoluda yetişen buyuk velilerdendir İsmail Fakirulluh Hz cocuk yaşlarında ilim tahsiline başlamış ve hoca oluncaya kadar ilim tahsiline aralıksız devam etmiştir 24 yaşındayken babasını kaybetmiş tir Bu yaş ta evlenerek oturduğu camide muderrislik ve imamlık yapmaya başlamıştır 30 yaşında annesini kaybettikten sonra Zuht ve Takvasının gereği olarak kendisine bir tarla satın almış, bizzat kendi elleriyle asma ağacları dikmiş ve gecimini sağlamak icin calışmıştır Tarla ekmiş ekin bicmiştir40 yaşına kadar gunlerinin coğunu orucla gecirmiş,orucunu bir kac uzum tanesiyle acmıştır40 gun konuşmadan, yeme icmeden kesilerek mana alemine dalmıştır Kırkıncı gun gozunu acmış bir tas su icmiş ekşi nar aşı isteyip bir parca ekmekle yemiş ve kendine gelmiştir Bundan sonra yemeğini normal yemeye başlamıştır Daha sonra Kırksekiz yaşında Hacc'a gitmiştir

İsmail Fakirullah Hz' nin biri kız olmak uzere 5 cocuğu vardıİbrahim Hakkı Hz' nin ustadı olan İsmail Fakirullah Hz'nin buyuk kerametleri olmuştur Bunlardan bir tanesi de kuyu hadisesidir İsmail Fakirullah Hz 48 yaşında iken komşularından biri vefat eder Onların evlerine taziyeye gider Taziyede bulunduktan sonra namaz vakti izin alıp, eve donmek isterken avluda bulunan ve icinde su bulunma yan 22 metre derinliğinde bir kuyuya duşer İsmail Fakirullah Hz'nin camiye gelmediğini goren cemaat İsmail Fakirullah Hz'ni aramaya başlarNihayet taziye evinden cıkanlar İsmail Fakirullah Hz'nin kuyudan seslerini işitirlerBunun uzerine kuyuya biri inerek İsmail Fakirullah Hz' ni Turbesikuyudan cıkarır Buyuk murşid kuyudan cıkarılırken sarığı başında, terliği ayağında ve kaşındaki ufak sıyrık haricinde vucudunda her hangi bir yara veya kırık olmadığı halde olup bitenlerden habersiz hala o manevi mecliste ictiği muhabbet ve ilahi aşk şarabının etkisiyle istiğrak halindeydi Kendisini kuyudan cıkarmak isteyenlere Beni kendi halime bırakın artık benim sizinle işim kalmadı benden uzaklaşınızdiyerek kendisini mevlasıyla o manevi mecliste hazır bulunan evliya ruhlarıyla baş başa bırakmalarını ısrarla istemiştir İsmail Fakirullah Hz ayıldığında kuyuya duştuğ unden haberi olmadığını ancak kuyuda bulunduğu zaman zarfında yuce ALLAH'ın tecelli sıfatlarıyla mustağrik olduğunu bircok evliyanın ruhlarıyla tanıştığını ifade eder

İsmail Fakirullah Hz'nin istiğrak hali 8 yıl boyunca devam etmiştir 9yıl istiğrak halinden ayrılıp cenabı Hak'tan aldığı feyz ile insanları hak yoluna irşada başlamıştır Bir tarafta Uvey siyetarikatının esasları doğrultusunda her kesimden insanları irşad ederken diğer taraf taşeri ilimler ve muspet ilimlerde dunyaca unlu meşhur ilim adamları yetiştirmiştir Hay atını Hak yolda insanları irşad etmekle geciren bu buyuk veli hicri 1146,Miladi 1734 sen esinde ruhunu mevlasına teslim etmiştir Kabri Tillo kabristanlığı'nda kendi istemiyle anılan turbededir İsmail Fakirulluh Hz'nin vefatından sonra halka tanıtan İbrahim Hakkı Hz 'dir

BENİ AFFEDİN

Fakirullah hazretlerinin akrabalarından Abbas isminde yaşlı biri huzUruna geldi Ağzı eğilmiş, dudağının bir tarafı kulağına ulaşmıştı Sol yuzun cildi kat kat kırışıp dudağıyla kulağı arasında buruşup gorunmez olmuştu Sağ yuzunun cildi de aksine gerilip, acılmıştı ve guneşte kalan def gibi gergin ve parlak olmuştu Konuştuğu da anlaşılmıyordu

O merhamet menbaı olan mubarek İsmail Fakirullah, akrabasının o halini gorunce ağladı Sonra da mubarek eliyle ağzını mesh etti Fatiha sUresini okudu, el kaldırıp, duada bulundu Bundan sonra Allahu tealanın izniyle ağzı duzeldi, eski haline geldi Fakirullah hazretlerinin elini optukten sonra:

“Hocam, beni affetmeni istirham ediyorum Bu gece arkandan uygun olmayan sozler sarf ederek gıybetini yapmıştım Uyuduğumda gaibden bir sille gelip, bir vuruşta ağzımı bu hale getirdi Tovbeler olsun deyip tekrar tekrar af diledi Merhameti bol olan İsmail Fakirullah da; “Bize karşı olan kusurun bizden yana helal olsun Hak teala sana hidayet versin Bundan sonra sakın bir kimseyi gıybet etmeyesin Muminin mumini gıybet etmesi kesin olarak haramdır Bizi gıybet etme ki, bizim gibi zelil kulun sahibi, azizdir ve intikam alıcıdır Dikkatli ol buyurdu

Alıntıdır

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt