Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

fabl örnekleri ve yazarları

fabl örnekleri ve yazarları
0
127

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
I
Tilki ile kedi sohbet ediyorlarmış Tilki durmadan ne dek hilekar ve kurnaz olduğunu anlatıyormuş Söylediğine kadar düşmanları onu alt edemezmiş çünkü onlardan kurtulacak bir sürü oyun ve hile bilirmiş
Kedi biraz da utanarak; Ben artı oyun bilmem ki!demiş Düşmanlarımın elinden kurtulmak için bir tek yol bilirim,o da kaçmaktır
Tilki; Kedi kardeş!demiş, Ben her risk karşı başımın çaresine bakabilirim fakat senin durumuna üzülüyorum Korkarım bir gün düşmanların seni ivedi daha alçak edecek
Eksik sonra bir sürü tazının bağrışmalarını duymuşlar Bir avcı topluluğuna ait olan bu köpekler, bütün hızlarıyla kendilerine doğru koşuyormuş Kedi anında, yandaki bir ağacın dallarına sıçrayarak en üstteki bir yaprak kümesinin içine saklanmış
Tilki ise; Acaba şu hileyi mi yapsam,yahut bu hileyi mi?diye düşünmeye başlamış Çünkü böylece fazla hile biliyormuş ama, hangisini uygulamasının daha içten olacağına karar veremiyormuş Tam birisini uygulayacakmış ki,tazılar etrafını çevirip tilkinin işini bitirivermişler
Bütün olanları yukarıdan seyreden kedi,fazla kandırma bilmediğine şükretmiş

II
EŞEK, bülbülün yoluna çıkmış, durdurmuş
Yahu, kardeş, demiş Nereye gitsem, hep sen! Herkes bülbül diyor da başka bir şey demiyor Değil, en güzel öten senmişsin, değil güle şu dünyada âşık olan tek senmişsin Hele o güle olan aşkın, hele o! Öylesine bir aşk fakat bu, diyorlar Ne Mecnun ’da vardır, ne Ferhat ’ta, Kerem ’de Doğru mu?
Bülbül boynunu bükmüş, derin bir iç çekmiş
Içten kardeş, demiş Dürüst!
Eşeği bu kere daha büyük bir şaşma almış mı sana Kulaklarını eğip, dudaklarını sarkıtmış:
Valla ’i çok şaştım birader, demiş Niçin dersen, geçende senin o güllerden birini yedim, hiçbir şeye benzetemedim Çünkü ne tadı vardı, ne tuzu
Ah, millet arasında,bülbülü tanımadıkları yetmiyormuş gibi, diğer taraftan güle olan tutkusunu bilmeyen nice nice eşekler değil mudur?

III
IBLIS ve HANCI
BIR ZAMANLAR şeytan bir handa konaklamaya başladı Eğitimleri epeyce bakımsız insanlarla doluydu han, kimse onu tanımadı Haşarılığı aklına koymuştu bir kere, bir süre herkesi yıldırdı Ama sonunda hancı resti çekip, şeytanı karşısına aldı
Elinde uzunca bir halat vardı
Acilen dayağı yargı ettin,dedi hancı
Bana sinirlenmeye hiç hakkınız yok ,dedi iblis Ben buyum ve yanlış davranmak benim tabiatım
Fiilen mi?diye sordu hancı
Sizi tedarik ederim, gerçek bu,dedi şeytan
Gerçekte kendini alıkoyamıyor musun kötülükten?diye sordu hancı
Bir an bile,dedi şeytan; benim gibi birini dayak atmak amaçsız bir zalimlikten öteye gitmez inanın
Gerçekten böylece galiba,dedi hancı
Bir ilmek attı elindeki halata, boynundan geçirip şeytanı astı
Ve geriye çekilip mırıldandı, Böylesi daha iyi!*

858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt