Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- Varsa 1 su bardağı et suyu ya da kemik
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Sıvı yağ
Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ koyup, soğan ve sarımsak minik minik doğrayalım ve kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca un ek edilir. Un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Daha sonra salçaları ve tereyağını ekleyip kavuralım.
- Bir su bardağı soğuk su ek edip çırpalım.
- Akabinde sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra yıkadığımız bulgur, mercimek ve pirinci ekleyelim.
- Baharat ve tuzunu ek edip kısık ateşte tel çırpıcıyla orta ara karıştıralım.
- Kıvam alana kadar pişirelim. Altını kapatıp yarım limon ek edip karıştıralım. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.