Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
*3 çorba kaşığı pirinç
*3 çorba kaşığı bulgur
*1 adet kuru soğan
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber veya toz kırmızı biber
*2 tatlı kaşığı nane 3 çorba kaşığı tel şehriye ( İsteğe bağlı ben kullanmadım)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı et suyu ( İsteğe bağlı ) normal su

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı İlk olarak mercimek pirinç ve bulguru yıkayıp ayrı ayrı bir kapta haşlama ya alınır Diğer taraftan tencereye yağı koyup kuru soğanı ince ince doğrayıp soteleyelim Daha sonra üzerine un ilave edilir ve biraz sotelenir sonrasında salça ve bir tatlı kaşığı naneyi ilave edip üzerine önce soğuk su sonra sıcak su eklenir kaynaması beklenir ( Not: pirinç mercimek ve bulgur haşlanırken içerisinde su olduğu için bunu da göz önünde bulundurarak tencereye su kontrollü olarak eklenir) kaynayınca haşlamış olduğumuz pirinç mercimek ve bulgur ilave edip tuzunu ekleyip pişmeye bırakılır inmesine yakın bir tatlı kaşığı naneyi de ilave edip ocağın altını kapatalım ve servis edelim ( isteğe bağlı olarak taneli De tüketebilir siniz veya benim yaptığım gibi çok az bilenderdanda geçirebilirsiniz)
Afiyet olsun

858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt