Ezogelin Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşışı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7 su bardağı et suyu
- Tuz
Ezogelin Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çok minik doğranan(rendeleyebilirsiniz) soğan ve sarımsak tereyağı ve az sıvı yağda kavrulur.
- Daha sonra üzerine salça ve baharatlar eklenir hepsi karıştıktan sonra yıkanmış mercimek,bulgur ve pirinç ek edilip bir kaç dakika kavrulur.
- Üzerine et suyu ek edilip orta kısık ateşte olağan tencerede yaklaşık 45 dk pişirilir.
- Düdüklüde 15 dakika kâfi olur.
- Orijinalinde taneli bırakılan ezogelini ben blenderdan geçiriyorum.
- Mercimeğin cinsine nazaran değişebildiği için pişme mühleti sonunda kıvamı çok ağır olursa su eği yapabilirisiniz. Afiyet olsun
.