Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 yemek kaşığı ince bulgur
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sıvı yağımızla birlikte ince doğranmış soğanımızı ve sarımsağımızı kavuruyoruz.
- Ardından bir su bardağı sıcak suyumuzla salçamızı ve tuzumuzu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz mercimek, bulgur ve pirincimizi de ek edip karıştırıyoruz .
- 5 su bardağı sıcak suyumuzuda ekleyip orta ara karıştırarak mercimek ve pirincimiz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Bu süreci bitirdikten sonra çorbamızı kısık ateşe alıp öteki yandan yağımızla birlikte kuru nane, kırmızı biber tozumuzu ve kimyonunuzu pişirip ağır ateşte kaynayan çorbamıza ek edin.
- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Çorbamız servise hazır.
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.