bilgisayarci
FD Üye
Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kellesoğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım cay bardağı zeytinyağ
- 1’er cay kaşığı karabiber kırmızıbiber kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 8 su bardağı su
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alalım soğanı sıçan dışı doğrayalım.
- Kavuralım.
- Ocağı kısalım unu ekleyip biraz kavurup salça, tuz nane ve baharatları ekleyip birkaçdakikada bu biçimde kavuralım.
- Mercimek pirinç ve bulguru yıkayıp ekleyelim bir iki çevirelim suyu ekleyip bir el çırpıcısıyla güzelce karıştıralım ki un topaklanmasın.
- Kapağı biraz açık kalacak halde kapatalım ki mercimek çok köpürür taşar altını kısalım.
- Aradabir karıştırarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çorbamız hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.