Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezme Turşu

Hoş geldin! jankauskas tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ezme Turşu
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*3 kg etli domates
*1 kase cinbiber
*1 bağ maydanoz
*Tercihe göre 23 dal nane
*Tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
*1 su bardağından 12 parmak eksik üzüm sirkesi
*34 yemek kaşığı sıvıyağ
*1213 diş sarımsak

Ezme Turşu Tarifi Yapılışı İlk olarak domatesler rendelenip büyükçe bir tencereye konur Köpüğü alınarak 25 dk kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır Sarımsaklar, maydanoz, biber ve nane de ince ince doğranır Domates rendesine tüm malzemeler eklenerek kavanozlara doldurulup ağzı hava almayacak şekilde kapatılır Doğrudan güneş görmeyen bir yerde saklanır Bu ölçülerle 1’er kg’lık 3 kavanoz çıkıyor 34 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz (Kapağını açtıktan sonra dolapta saklayın) Afiyet olsun
Not: İsterseniz domatesi kaynatmadan da yapabilirsiniz Ama ben bu şekildeki tadını daha çok beğendim
 
858,505Konular
982,818Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt