Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezme Turşu

Ezme Turşu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo kadar domates
*200 300 gram biber
*45 iri diş sarımsak
*1 demet maydanoz
*1 çay bardağı sirke
*1 5 yemek kaşığı tuz
*Üzeri için zeytinyağı

Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri robottan geçiriyoruz bu kadar Ama detayda vermek lazım Zeytinyağı haricindeki bütün malzemeleri robota atıp, malzemeler iyice parçalanana kadar karıştırın Turşu karışımını tercihen küçük kavanozlara doldurun *Üzerinde *zeytinyağı gezdirin Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın Turşuyu suyu dibinde toplanınca bir kez ağzını açmadan sallayıp malzemelerin karışmasını sağlayın Taki kabarması durana kadar sallamaya devam edinbu işlemi üstünde beyazlanma olmasın diye yapıyoruz Bu turşu için 1015 gün beklemeniz lazım İsteyen hemende yiyebilir, fakat sirke tadını keskince almak istemeyen beklesin Miktarı çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz ben 2 şişe kadar yaptım Bu tarifi kendim ‘cahide jibek’ in sayfasından aldım yaptım çok beğendim sizinle de paylaşmak istedim, afiyet olsun

Similar threads

Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler *3 kg domates *250 gram cin biber *1 demet maydanoz *Biraz nane *1 su bardağı sirke *Yarım çay bardağı zeytinyağı *Tuz *1 baş sarımsak Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Domatesleri rendeleyerek tencereye alıp kaynatalım Soğuduktan sonra sarımsak, maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Acılı Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler *250 gram cin biber *5 diş sarımsak *2 adet kırmızı biber *500 gram havuç *1 demet maydanoz *2, 5 kg domates *3 yemek kaşığı kaya tuzu *1 su bardağı üzüm sirkesi *1 çay bardağı zeytinyağı Acılı Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Cin biber, sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Acılı Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler *Bir kase sarı küçük acı biber *45 diş sarımsak *2 tane kapya biber *45 tane havuç *1 demet maydanoz *2,5 kg yakın domates *3 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş kaya tuzu *1 su bardağı sirke *1 çay bardağı zeytinyağı Acılı Ezme Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo domates *Yarım kilo acı biber *4 tane kırmızı biber *8 10 tane sarımsak *10 15 dal maydanoz *1 çay bardağı sirke *1,5 yemek kaşığı tuzlu (Ağız Tadı tadınıza tarafından tuzunu ayarlayabilirsiniz) *Tabiki acı biberini de ve biraz zeytin yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Pratik Kaynatma Turşu Tarifi İçin Malzemeler *Yaklaşık yarım kilo kadar süs biberi (acı) *1*kaç tane domates *(isteğe göre turşuda ne olmasını istiyorsanız havuç lahana salatalık olabilir ) *3 bardak su *1 bardak sirke *1 çay kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı kaya tuzu Pratik Kaynatma Turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt