Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezme Kadayıf

Ezme Kadayıf
0
37

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ezme-kadayif-1.jpg

Ezme Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 150 gram parça antep fıstığı
  • .. şerbet…
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu

Ezme Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kadayıfı 250 gramlık iki parçaya ayırın. Haşhaş teraziniz yoksa, kadayıfı alırken 250 gramlık paketlettirin.
  2. Tereyağını eritin. Tepsiyi yağlayın. 250 gram kadayıfı büyükçe bir tepsiye alıp parçalayın. Yağın yarısını ekleyip, yağ ile kadayıfı harmanlayın. Tepsinin tabanına yerleştirin.
  3. Üzerine eşit şekilde fıstığı gezdirin. Kalan 250 gram kadayıfı da aynı şekilde hazırlayıp fıstıkların üzerini kadayıf ile kapatın. Üzerine tepsiye uygun bir kesme tahtası bastırın.
  4. En üste ağırlık koyup bir gece ağırlık altında bekletin. Ertesi gün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbet için. Şeker ve suyu 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Ocaktan almadan önce limon suyu ilave edin. Ocaktan alın. Soğuk tatlıya sıcak şerbet gezdirin. Şerbet ten 1 su bardağı kadar ayırın. Onu eklemeyin. Bir iki saat dinlendirin.
  6. Servis için. Tabağa alın. Üzerine ayırdığınız şerbetten bir iki yemek kaşığı gezdirin servis yapın. Bu şekilde tatlının kuru ve hamurlaşmış olmayacak. Hep o ıslak şerbetli halini koruyacaktır. Afiyet olsun.
Ezme Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt