Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

evliliğin düşmanları

evliliğin düşmanları
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
evliliğin düşmanları Eleştiri Sen daima böylesin Zaten bir gün bile olsun beni dinlemedin Hep bağırıyorsun Beceriksizsin Filanın eşinden ibret al Beni üzmekten zevk alıyorsunşeklindeki ifadeler, eşi suçlayıcı, yargılayıcı ve kırıcı eleştirilerdir Ama iletişimde bendilini kullandığımızda eşimize şöyle diyebiliriz: Ben bu sözünden veya davranışından dolayı fazla üzüldüm, hayal kırıklığı yaşadımBu açıklama daha yumuşak olduğundan, keza kişide oluşturduğu duyguyu da olaya yansıttığından eşi olumlu yönde etkileyebilir Genelleme Daima böylesin Böyle yaparsın Zaten senden başka biri da beklenmez Bencilsin Hiç değişmiyorsun Bu huyunu annenden, babandan kapmışsın Bir gün de iyi yanını göremeyecek miyim?tarzındaki ifadeler, eşi bir kalıba sokan ve damgalayan ifadelerdir Mantıksal olarak düşündüğümüzde, halbu ki eşiniz söylediğiniz gibi her zaman öyle, senelerdir değişmiyor; peki siz ne oranda değiştiniz? İşe kendinizi değiştirmekle başlayın Aklını okumak Evlilikte ilişki bozulmaya ve mutsuzluk ortaya çıkmaya başlayınca araya mesafeler girer Kesintisiz kavga, üzüntü, bir noktada çiftleri sessizliğe ve kendi dünyalarına iter Ama burada sözlü iletişim yerine sözsüz irtibat, yani davranışlardan anlamlar çıkarıp, eşi suçlama süreci başlar Hah yine kızdın Bakışlarından anladım Sen böylece aramak istemedin Senin kafanın içinde neler var, çok iyi biliyorumTarzındaki yaklaşımlar, eşin jest ve mimiklerinden, hal ve hareketlerinden anlamlar çıkarmaya yöneliktir İşi yokuşa sürmek Zamanla eşlerden birinde olumlu bir değiştirme olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve birey olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir; diğer eşin: 10 yıldır sana söyledim, fakat beni dinlemezsin; sonunda dediğime geldin Başka Biri deyince daha mı kıymetli oluyor?biçimindeki konuşmaları, eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır Oysa; Bu değişiklikten nedeniyle fazla mutluyum, sevinçliyim Gel beraber plan yapalım; başka nelerimizi değiştirebiliriz, onları konuşalımtüründen bir diyalog kurulursa olumlu değiştirme pekişir ve devamı için de teşvik edilmiş olunur Geçmişi andırmak Herkesin evliliğinde, geçmişte yaşadığı negatif bir anısı vardır Aile kavgaları, kırgınlıklar, ihanetler, ufak düşürmeler ve düş kırıklıklarıdır Geçmişte yaşanan kötü anıyı kesintisiz gündeme getirmek can sıkıntısı doğurur ve sorunları pekiştirir Daima haklı almak Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde Kim daha haklı?diye neredeyse mahkemekurulur Evliliğimiz boyunca kavgaları hiç ben başlatmadım Sen hep bana fena davrandın, beni aşağıladın Bütün sorunlar senden kaynaklanıyorBu tarz kalıp sözler, tıkanan evliliklerin alışılmış sözleridir Ancak önce kendimize bakmamız ve Ben nerede kusur yapıyorum, yanlışım ne olabilir?diye düşünmek gerekir Kesintisiz karşı tarafı hileli görmek işin kolaycı yönüdür id Sorumluluk Aile yükünün tek tarafa yüklenmesi kişiyi fazla strese sokup gergin ve coşmuş yapabilir Bu yüzden hiçbir cinsiyet ayırımı gözetmeksizin yapılacak işleri müşterek yapmaya çaba etmek gerekir Öteki yana, ilişkideki bozulmadan dolayı Sen beni zorluyorsun, çıldırtıyorsun; bu yüzden öfkeleniyorumyerine, Seninle ilişkimde zorlanıyor ve bazen öfkemi yoklama edemiyorumtüründen konuşulsa, kişi kendisini de ortaya koyuyor ve sorumluluğu paylaşmış oluyor; böylece eşi suçlamıyor, soruna uyarı çekip, üstünde düşünülmesi gerektiği mesajını veriyor Mantıklı teşebbüs Ya bana iyi bir neden göster, söylediklerimi çürüt, ya da beni kabul etYaklaşımı evlilikle iş ilişkisini karıştırma yaklaşımıdır Evlilikte roller, duygular, cinsellik ve çoğu akışkan rol oynar Kendimizi temize tümdengelimda mantık olayını ileri sürmek kendi kendimizi aldatmaktan ibarettir Sözünü kesmek İletişimde en önemli husus, konuşan insanı sonuna kadar kulak vermek, fazla gerekliyse aralarda girmektir Dinlememiz, anlamamız ve kendimizi anlatmamız gerekiyor Bunun yolu da saygıyla dinlemek ve ses tonunu yükseltmemektir Terapist yaklaşımı Eş, ne kadar ilgili ve deneyimli olursa olsun, kendisini hekim yerine koymamalı; çünkü bir şey değişmez, eşi kendisini dinlemez ve dirençle karşılaşır Bu yüzden iyi bir benzer, arkadaş, sevgilinasıl olursa, ona öyle davranmalıdır  

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt