Evelik Çorbası MALZEMELER 2 yemek yemek kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 senet evelik (bir değişiklik yeşil ot, dere kenarlarında yetişir) Yarım su bardağı maş fasulyesi (küçük bakla) Yarım su bardağı ince hamur eriştesi 1 çay kaşığı tuz 1 akarsu kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Ilk Kez bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üstüne eklenerek 45 dakika daha beraberce kavrulur ve üstüne 78 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır Su kaynamaya başladıktan daha sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ek edilir ve sıkça karıştıralarak pişirilir Sıcak sıcak servise alınır