Konutta Terbiyeli Tavuk Şiş Tanımı İçin Materyaller
- Tavuk göğüs eti
- 3 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- 5-6 tane yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Meskende Terbiyeli Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğüs etimizi yıkayalım, kuşbaşı halinde doğrayalım.
- Derince bir kabın içine rendelediğimiz kuru soğan suyunu, sıvı yağı, sütü, salçayı, yoğurdu, sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, kekiği ve tuzu koyup karıştıralım.
- Doğradığımız kuşbaşı tavuk etlerimizi de karışıma ekleyelim güzelce karıştıralım, kabımızın ağzını streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 2 saat beklemeye alalım.Eğer vakit varsa bir gece evvelce de yapmak lezzetini katlayacaktır.
- Domates, biber ve kuru soğanlarımızı temizleyelim ve yıkayalım. İri iri şişe takılacak büyüklükte ve kalınlıkta birbirine benzeri formda doğrayalım.
- Üzerlerine tuz ve yağ döküp şöyle bir harmanlayalım.
- Tavuk ve sebzelerimizi dilediğimiz halde şişlere geçirerek hazırlayalım.
- Şişlerimizi ızgara telimize yerleştirelim sık sık çevirerek denetimli bir formda pişirelim, sıcak servis yapalım.Kolay gelsin
afiyet olsun ????, sevgiler????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.