
Konutta Tavuk Şiş İmali Tanımı İçin Gereçler
- 4 modül tavuk fileto (Göğüs)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan suyu
- Kekik
- Karabiber
- Köfte baharatı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Domates
- Sivri biber
- Kuru soğan
- Kırmızı biber
- Patates
Konutta Tavuk Şiş Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavukları iri kuşbaşı doğrayalım. Buzdolabından çıkıp biraz eriyince daha hoş doğranıyor, çok çözülmesini beklemeyin.
- Daha sonra tüm gereçleri ekleyip yeterlice karıştıralım elimizle. Üzerine streç çekip 3, 4 saat buzdolabında bekletmelisiniz en az. Geceden soslandırıp bekletilse daha hoş olur.
- Daha sonra çubuk şişe geçirelim çok sıkıştırmayıp aralık bırakarak. Tavuğu sosladığım kapta doğradığım zerzevatları kalan sosa bulayıp onlarıda tepsinin kenarına dizdim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????