
Meskende Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk göğsü ve kemiksiz but karışımı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan(rendeleyip yalnızca suyu kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Konutta Tavuk Döner Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba yoğurt, soğan suyu, salça, sıvı yağ ve bütün baharatları koyup yeterlice karıştırıyoruz.
- Tavukları enlemesine olacak halde iri kesimlere bölüp doğruyoruz.
- Sosun içerisine alıp heryerlerine gelecek halde sosa buladıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatıp en az 3 saat(hatta bir gece beklese çok daha lezzetli olur.)bekletiyoruz.
- Dinlenen ve sosunu düzgünce çeken tavukları yağlı kağıt üzerine üst üst alıp koyuyoruz.
- Yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıp hal veriyoruz.
- Daha sonrada tekrar streç sinemayla hava almaması için sıkıca sarıyoruz.
- Bu biçimde derin dondurucuya kaldırıyoruz.
- Dönerimizi pişireceğiniz vakit dondurucudan çıkarıp biraz beklettikten sonra ince dilimler halinde kesiyoruz.
- Tavaya bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyip artlı önlü dönerlerimizi kızartıp pişiriyoruz.
- Pişen dönerleri tavanın kenarına alıp biraz daha kızartırken tava da açılan yere tekrar döner koyup pişirebilirsiniz.