Konutta Tavuk Döner Lokantalardakini Aratmayan Tanım Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet tavuk budu (Yani tavuğun kalça kısmı) göğsüde olabiliyor ben göğüsün den yaptım
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Damak zevkine nazaran tuz
Meskende Tavuk Döner Lokantalardakini Aratmayan Tanım Tanımı Yapılışı
- Marine için bütün materyalleri birbirine karıştırın.
- Daha sonra inceltilmiş göğüs yahut tavuk bütünü marineye yatırıp rulo biçiminde sardıktan sonra buzluğa atınız.
- En az 4 saat buzlukta beklemeli ancak en düzgünü 1 gün beklese daha güzel oluyor.
- Sonra ruloyu açıp dilim dilim kesin yağsız tavada isterseniz az biraz yağda koyabilirsiniz kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu hoş döneri pilav üstüne isterseniz ekmek yada lavaş ortasına koyarak. Afiyetle yiyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.