Evde Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 80 gr buğday nişastası
- 1 su bardağı su (Nişastayla karıştırılacak)
- 2 adet vanilya
- 1,5 litre süt
- Yarım su bardağı pişmiş pirinç
- Damak tadına nazaran şeker
Evde Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nişastayı 1 su bardağı ile çırpıyoruz. Sütümüzü derin tencereye alıp, kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan süte şekerimizi ilave ediyoruz içinde eriyen şekerimize pirinci ek edip 5 dk kaynatıp, vanilya ve nişastayı ekliyoruz.
- 1-2 karışımdan sonra istediğimiz kaselere sıcak sıcak ek ediyoruz.
- Soğuduğunda tabaklara ayırmak zorlaşır ondan ötürü sıcakken kaselere boşaltalım.
- İsteğe nazaran üzerine az tarçın serpip, soğutup, servis edebilir. İsterseniz fırına atıp, üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.