
Evde Somun Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5-2 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yoğurt
Evde Somun Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kapta un ortası havuz gibi açılır ve malzemeler ılık su ile yavaş yavaş yoğurulur.
- Hamur tam olarak ele yapışıyor olacaktır ve su yardımıyla toparlamak gerekecektir
- Bir köşede 40.dakika mayalamaya bırakalım
- Mayalandıktan sonra 8 eş parçaya bölünür ve un yardımıyla resimdeki gibi toparlanır ve kenarları hafif bastırılarak ekmek şekli alınır ve tepsiye dizilir.
- 20 dakika daha yine üzeri nemli bezle kapatılır.
- En son üzerine yoğurt sürülür ve bıçak yardımıyla ortasından kesik atılır.
- 230 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz…..Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun inşallah ???? Hayırlı Sabahlar