iltasyazilim
FD Üye
Evde Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*5 su bardağı un
*Yarım yaş maya (21 g)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Ilık su
Sosu için:
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Kaşar peynir
*Sucuk
*Mısır
*Domates
*Biber
*Beyaz peynir
*Siyah ve yeşil Zeytin(ben koymadım)
Evde Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurma kabına alıyoruz Ilık yarım bardak suda erittiğimiz mayayı havuz yapıp ortasına döküyoruz Tuzu ve şekeri unun kenarına serpiştiriyoruz Yavaş yavaş su katarak hamuru en fazla 5 dk yoğuruyoruz Oda sıcaklığında 45 dk dinlenmeye alıyoruz Dinlenen hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla mısır unu serpiştirip açıyoruz Sos malzemelerini karıştırıp üzerlerine sürüyoruz Kaşar peyniri serpiştirip üzerine sucuk, biber, domates ve beyaz peynir sırasıyla diziyoruz 160° ısınmış fırında 15 dk pişiriyoruz Üzerine mısırlarıda serpiştirip 30 dk daha pişittirip üzerine tekrar biraz kaşar peyniri serpiştirip 5 dk daha pişiriyoruz Pizzamız hazır Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*Yarım yaş maya (21 g)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Ilık su
Sosu için:
*2 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Kaşar peynir
*Sucuk
*Mısır
*Domates
*Biber
*Beyaz peynir
*Siyah ve yeşil Zeytin(ben koymadım)
Evde Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurma kabına alıyoruz Ilık yarım bardak suda erittiğimiz mayayı havuz yapıp ortasına döküyoruz Tuzu ve şekeri unun kenarına serpiştiriyoruz Yavaş yavaş su katarak hamuru en fazla 5 dk yoğuruyoruz Oda sıcaklığında 45 dk dinlenmeye alıyoruz Dinlenen hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla mısır unu serpiştirip açıyoruz Sos malzemelerini karıştırıp üzerlerine sürüyoruz Kaşar peyniri serpiştirip üzerine sucuk, biber, domates ve beyaz peynir sırasıyla diziyoruz 160° ısınmış fırında 15 dk pişiriyoruz Üzerine mısırlarıda serpiştirip 30 dk daha pişittirip üzerine tekrar biraz kaşar peyniri serpiştirip 5 dk daha pişiriyoruz Pizzamız hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.