Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Pizza Keyfi (Eyfa Aski)

Evde Pizza Keyfi (Eyfa Aski)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Evde Pizza Keyfi (Eyfa Aski) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*3, 5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant maya
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (küçük bardak)
*Aldığı kadar ılık su

Sosu için;


*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı ketçap
*Yarım çay barağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kekik
*1 çay bardağı ılık su
*Çay kaşığının ucuyla karabiber
*Bir tutam tuz (salçanız tuzluysa koymayın)

Üst malzemesi için;


*1,5 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri (ben bol kaşarlı severim)
*Sucuk, biber, çeri domates, salam, konserve mısır (kısaca ne seviyorsanız ve evinizde o an ne varsa(tıpkı benim gibi)

Tepsi tabanı için;


*3 yemek kaşığı mısır unu

Evde Pizza Keyfi (Eyfa Aski) Tarifi Yapılışı Selam canlar;öncelikle unumuzu derin bir kaba eleyelim şeker ve tuzu üzerine serpelim daha sonra mayamızıda serpip yağımızı da koyduktan sonra ılık suyla yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Üstünü kapatıp 30 dakika dinlendirelim (ben tüm hamurlarımda en az 20 kere temiz mutfak tezgahıma vururum Bu sayede hamur daha güzel toparlanmış olur İyi bir hamura sahip olursunuz) Hamurumuz dinlenirken hemen sosumuzu hazırlayalım tüm malzemeleri derin bir kaba alıp suyla açalım Üstüne koyacağımız malzemeleri isteğinize göre şekil vererek keselim
Dinlenmiş hamurumuzdan 3 beze yapalım tezgaha un serpip hamurumuzu 2 cm şeklinde açalım, fırın tepsisine 1 yemek kaşığı mısır unu serpip hamurumuzu tepsimize yerleştirelim Daha sonra pizza kesme aparatıyla kenarlarını tepsinin yuvarlak şeklini verelim (resimdeki gibi) çatalla her yerini delelim ki hamurumuz kabarmasın Önceden ısıtılmış 200°fırında en alt rafına koyup 7 dakika pişirelim (burası önemli) daha sonra fırından alıp önce sosu her tarafına sürelim, daha sonra kaşarı serpelim (üste serpersek hem görüntü bozuluyor, hem de kaşar hemen eridiği için malzemeler pişmiyo) en son istediğimiz malzemeleri de üstüne koyduktan sonra tekrar fırına verelim, kaşarımız eriyene ve üst malzemelerimiz hafif kızarana kadar pişirip fırından alıp hemencik sıcak sıcak servis edelim Tüm deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun
 
858,505Konular
982,788Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt