Meskende Orjinali Üzere İskender Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg antrikot julyen doğranmış
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Yarım kg yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 tane pide
- Kekik tuz
Konutta Orjinali Üzere İskender Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağını hafif renk alıncaya kadar ısıtıp üzerine jülyen doğranmış eti ek edip.
- Mühürlü yoruz yani bir 2 dakika kavuruyoruz ve yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ek edip düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Herkes kendi düdüklüsüne nazaran mühletini ayarlayabilir.
- Etler piştikten sonra düdüklünün kapağını açıp bir iki dakika suyunu düzgünce çektirip yağında kavuruyoruz.
- Natürel etimiz pişerken bu ortada sosunu çabucak hazırlıyoruz.
- Tereyağında salçayı hafif kızartıyoruz, rendelediğimiz domatesleri ek edip yaklaşık.
- 5 – 6 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine bir kaşık ketçabı kekiğini tuzunu ek edip ocaktan alıyoruz.
- Başka bir tavada bir kaşık tereyağımızı eritip küçük küçük kare doğradığımız pidem izi tereyağında 2 dakika çeviriyoruz.
- Hafif bu türlü çıtır çıtır olacak.
- Akabinde yoğurdumuzun içine sarımsak rendeleyip tuzunu ek edip hafif karıştırıyoruz ve artık en zevkli kısmına sunumuna geldik.
- Öncelikle tereyağlı ekmeğimizi tabağa alıp üzerine pişirmiş olduğumuz eti onun üzerine de sosumuzu döküp yoğurdu yanında yahut üzerinde servis edebilirsiniz közlenmiş biberlerle yahut zevkinize nazaran süsleyip servis edebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.