Konutta Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- Bayat ekmek/pide/açma vs.
- 1 su bardağı süt (ekmek oranına nazaran değişir)
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kekik ve tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk/sosis/kavurma/pastırma
- Çekirdeksiz siyah/yeşil zeytin
- Mantar
- Biber
- Mısır
Konutta Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bayat ekmekleri en hoş biçimde kıymetlendirmek için;. Öncelikle üzeri için tüm gereçler hazır hale getirilir.
- Daha sonra tabanı için derin bir kapta ekmekler hariç tüm materyaller karıştırılır. Üzerine ekmekler ilave edilir ve çatal ile bastırarak ıslak bir taban elde edilir.
- Altüst kullanılan tavanız varsa iki tabanı da fırça ile yağlanır. Bir tarafına taban kısmı alınır ve çatalla her yeri eşitlenecek halde yayılır ve bastırılır. Yanları içe gerçek düzeltilir.
- Kapağı kapatılır en kısık ateşte 3 dk kadar pişirilir. Daha sonra öteki tavaya zıt çevrilir (Veya tıpkı tavaya bir tabak yardımıyla aykırı çevrilir.
- Hafif pişen tabana evvel kaşar daha sonra başka materyaller eklenir ve kapağı kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk kadar, üzerindeki sebzeler buharı ile yumuşayana kadar, pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not 2; üzeri için istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz.
Not 3; çift taraflı tavanız varsa yapılması daha pratik olacaktır.
Meskende Ne Varsa Pizzası (Hamursuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.