Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde mısır ekmeği nasıl yapılır?

Evde mısır ekmeği nasıl yapılır?
0
129

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tanım tam size nazaran. O yerlerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla yiyebileceğiniz mısır ekmeğinin tanımı bugünkü metnimizde.

Mısır ekmeği, mısırdan yapılan un ile elde edilen bir ekmek çeşididir. Mısır unu ile buluşan süt, kabarma tozu, tereyağı üzere materyallerle yapılan mısır ekmeği, Karadeniz deyince akla gelen birinci lezzetlerden biridir. Besleyici pahası yüksek besinlerden bir tanesi olan mısır ekmeği, sistemli bir biçimde tüketildiğinde kuvvet vererek bulundurduğu bol ölçüde lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Doğu Karadeniz nahiyesinin favori yiyeceklerinden biri olan mısır ekmeği, o yörede pişen yemeklerin adeta tamamlayıcısıdır. Sizlerde konutta mısır ekmeği pişirmek istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

MISIR EKMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

10 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı beyaz un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak süt
2 adet yumurta
1 kalıp tulum peyniri
1 avuç kıyılmış dereotu
1 bardak zeytinyağı
1 küçük kalıp tereyağı

fiwYo_1566552034_3667.jpg

YAPILIŞI

Mısır unu ve beyaz un ile bir kasenin içinde bir araya getirin.

Dereotunu ince ince kıyın ve elinizle uygunca ufaladığınız tulum peynirini başka tüm gereç ile bir çatal yardımıyla karıştırın.

Homojen bir kıvama gelene kadar güzelce karıştırın. Yatay ince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru içine yerleştirip 170 kademelik fırına yerleştirin.

30 dakika kadar fırında pişen ve üstü altın rengine dönen ekmeğinizi fırından çıkartıp, ıslatıp güzelce sıktığınız yağlı kağıdı üstüne örtün ve 10 dakika daha fırında pişirin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt