
Mantıyı sevmeyen yoktur. İçi kıymalı ve üzerine çoklukla yoğurtla servis edilen mantının farklı bir halini sofralara taşımak isteyenler için lezzetli ve sıradan tanımları unutturacak çorbayı sunuyoruz. Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, adeta sofraların baş tacı olacak tipten. Siz de mantı çorbasını meskende pişirmek istiyorsanız tanımımıza kesinlikle bir göz atın.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Akşam yemeklerinde başlangıç olarak tüketilen çorba, hem doyurucu hem de mide sıhhati için değerli besinlerden biridir. Kıvamıyla göz dolduran mantı çorbasının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmez tanımı mantıyı bu halde hiç denediniz mi? Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, hem içeriğindeki mantı ve nohut ile bir çorbadan çok daha doyurucu hem de hem de mantı yeme dileğinizi tatmin edecek kadar lezzetli. Mantı çorbası yaparken mümkünse hazır mantı kullanmayın. Hazır mantının içerisinde ki bütün yapay tatlar çorbaya karışarak çorbanızın da tadını bozar. Şayet mantı yapmak istemiyorsanız konut imali mantı satan yerlerden almanızı öneririz. Şayet denemediyseniz kesinlikle bu akşam pişirmelisiniz...
MANTI ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
1 büyük su bardağı mantı
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı zerzevat suyu
YAPILIŞI
Öncelikle soğanı yemeklik biçimde derin bir tencerenin içerisine doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra tuz ve suyu tencereye aktarın.
Mantıları haşlamak için suyun içine koyun. Haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.
Farklı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
Mantıların haşlandığı sudan biraz alıp unlu karışımın üzerine dökün. Topaklanmadan süratli hızlı karıştırın.
Mantılar yeterlice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.
Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.
Hafif kaynamaya başladığında tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Büsbütün güzelce kaynadığında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...