
Konutta Lahmacun Nasıl Yapılır İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 3 orta uzunluk domates yahut yazdan domates konservesi
- 500 gr yaglı kıyma
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı tuz
Meskende Lahmacun Nasıl Yapılır Yapılışı
- Unu derin bir kaba alın tuzu, süt ve suyu da ek ederek hamurumuzu kulak göğsü kıvamında yoğurun.
- İç harcını hazırlayan kadar dinlendirin.
- Soğan, yeşil ve kırmızı biber, domatesleri ve maydanozları robottan geçirin.
- Kıymayı, tuzu, domates ve biber salçasını, sıvı yağ ve baharatları uygunca karıştırın.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla incecik açın.
- Üzerine hazırladığımız iç harçtan her tarafına gelecek biçimde yayın.
- En yüksek ayarda pizza makinasında pişirin.
- Kalan hamurları da tıpkı biçimde yaptıktan sonra pişirin ve sıcacık servis yapın. Afiyet olsun.