
Meskende Kolay Süt Burger Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır/buğday)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı margarin/tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı toz krem şanti
Konutta Kolay Süt Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta, şeker ve un konulup, düzgünce çırpılır.
- Daha sonra ocağa konulup kaynayana kadar karıştırılır.
- Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya konulup yeterlice karıştırılır.
- Biraz ılıyınca da krem şanti eklenip, soğumaya bırakılır.
- Hamur için derin bir kaba yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya eklenerek güzelce karıştırılır.
- Un da yavaş yavaş eklenerek akışkan bir hamur elde edilir.
- Ocağa yapışmaz tava konulup, orta ateşte kızdırılır.
- Hamurdan bir yemek kaşığı tavaya konulup, üzeri göz göz olunca, ardı çevrilerek pişirilir.
- Hamur bitene kadar bu halde pişirilir.
- Pişen pankekin üzerine soğuyan krema sürülüp üzeri diğer bir pankek ile kapatılır.
- Hepsi bu halde hazırlanan süt burgerler dolapta dinlendirilir.
- Üzeri istenildiği üzere süslenerek ya da sade halde servis edilir. Afiyet olsun.
Meskende Kolay Süt Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı