Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde kolay kışlık tarhana nasıl yapılır? Pratik kışlık tarhana tarifi

Evde kolay kışlık tarhana nasıl yapılır? Pratik kışlık tarhana tarifi
0
155

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
evde_kolay_kislik_tarhana_nasil_yapilir_pratik_kislik_tarhana_tarifi_1573032812_3536.jpg

Kış aylarının enfes lezzetlerinden biri olan tarhananın prodüksiyonu biraz zahmetli olsa da bittiği hengam emeğine değeceği harika tadıyla gönülleri fethediyor. Pekala konutta tarhana nasıl yapılır? İşte en kolay haliyle meskende tarhana imalatının tanımı...

Yüzyıllardır birçok illetin şifası, analarımız ve ananelerimizin yaptığı tarhana adeta tabiplerin reçetelerine bile dahil oluyor. Günlük hayatta da severek tüketilen tarhana, vücudu marazlardan kurtarırken tıpkı devranda oluşabilecek hastaların da önüne geçiyor. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan tarhanayı hanede kendi ellerinizle yoğurup kış için hazırlayabilirsiniz. Mis üzere Anadolu kokan, buram buram kokusuyla tüm meskeni saran tarhana çorbası tüm yemeklerin yanına da yakışıyor. Dar devirlerin kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhanayı memleketimizin tüm şehirlerinde farklı biçimlerde yapılır fakat nasıl yapılırsa yapılsın birebir zevkle tüketilir. Şifası bol olan tarhananın konut prodüksiyonunun tarhananın tanımını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

un30E_1573034000_3084.jpeg

TARHANA TANIMI:

GEREÇLER

1 kilogram domates
1 kilogram kuru soğan
1 kilogram al biber
1 kilogram yoğurt
5 kilogram un
3 yemek kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım kilogram çiğ nohut

gKFF0_1573032891_4389.jpg

YAPILIŞI

Soğan, domates, biber, maydanoz ve taze naneyi şıkça yıkayıp incecik doğrayalım. 1 litre kadar suyu üzerine döküp ezilecek kıvamı yakalayana kadar pişirelim. Akabinde haşlanmış nohutu ekleyerek, blenderdan geçirelim ve süzelim.

Karışımı geniş bir kaseye alıp, yoğurt ve tuzu dökerek karıştıralım. Elenmiş unla katı bir hamur yapıp cam kaba koyup üstünü kapatıp 1 hafta bekletelim. Her gün sabah-öğle ve akşam karıştırıyoruz. Daha sonra örtü üzerine küçük küçük ufalıyoruz. Son süreç olarak kevgirden geçirip kurutalım. Bez bir torbada koruma ediyoruz.

NOT: Tarhana bekleme mühleti boyunca sulanırsa biraz un ekleyebilirsiniz. Tarhanayı ne kadar çokça bekletirseniz o kadar ekşiyeceğini de unutmayın.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt