
Evde Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Etli ekmek hamuru için;
- 1000 gram un
- Yaklaşık 3 buçuk su bardağı ılık su (azar azar ilave edin)
- Tuz
- 1 paket yaş maya
- 300 gram kıyma
- 4-5 domates
- 4-5 soğan
- 3-4 sivri biber
- 2 kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ (yaklaşık 1 çay bardağı kadar)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber pulbiber
Evde Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yoğuralım yumuşacık bir hamur elde edelim. Suyu azar azar ilave edin su miktarı değişebilir.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 30-40 dk kadar dinlendirelim.
- Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için tüm malzemeleri olabildiğinde küçük küçük doğrayalım. Rondodan da geçirebilirsiniz ama o şekilde sevmiyorum.
- Geniş bir kaba doğranmış sebzeleri alalım ve kıymayı sıvı yağı baharatları ekleyip yoğuralım güzelce karışsın.
- Soğan ve domatesin kıymadan çok olması önemli yoksa hamurun üstünde kıyma köfte gibi duracaktır.
- Sıvı yağ da iş harcımızı biraz daha cıvık hale getirecektir.
- Dinlenmiş hamurlarımızdan küçük bezeler elde ediyoruz.
- Mandalinadan küçük düşünün. 4 beze bir tepsi pide edecek. Bezeyi uzunlamaya doğru açıyoruz birazda enine doğru genişletiyoruz. İnce olmasına dikkat edin.
- Ortasına uzunlamaya doğru iş harcımızdan yerleştirip kenarlarını kapatıyoruz ve uçları sivri bir şekilde birleştiriyoruz.
- Tepsiye kıymalı pidelerimizi koymadan iki ucundan hafif asılıp tezgaha doğru uzatıyoruz. Bu şekilde pideler biraz daha uzayacaktır.
- Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının ortasında pişiriyoruz.
- Fırında kalma süresi fırından fırına değişir. Kontrol etmeyi unutmayın. İsterseniz fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürebilirsiniz ben tercih etmedim.
- Temiz bir mutfak bezinin üstüne pidelerinizi alın.Afiyet bal şeker olsun.(dilerseniz benim gibi fazlasını soğuduktan sonra buzluğa da atabilirsiniz. Zamanınız olmadığı bir gün sizin kurtarıcınız olur).