teknolojiuzmani
FD Üye

Meskende Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumuşamış muz
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Ceviz, çikolata modülleri, damla çikolata konutta elinizde ne varsa
Meskende Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muzlar çatal yardımıyla yeterlice ezilir.
- Üzerine 50 gram tereyağı eklenir uygunca ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika yeterlice karıştırıp akabinde süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın unu da denetimli bir biçimde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
- Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
- Üzerine ceviz ve çikolata modülleri ile süs dedikten sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişme derecesini kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra fırından alınır.
- Kek kalıbında dinlendikten sonra aykırı çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Meskende sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne nazaran gereçleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun deneyip fotoğrafımı paylaşırsanız benimle sevinirim teşekkürler