Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
evde-kararmis-muzlariniz-varsa-hic-durmayin-muzlu-kek.jpg

Meskende Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Üzeri için
  • Ceviz, çikolata modülleri, damla çikolata konutta elinizde ne varsa

Meskende Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle muzlar çatal yardımıyla yeterlice ezilir.
  2. Üzerine 50 gram tereyağı eklenir uygunca ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika yeterlice karıştırıp akabinde süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın unu da denetimli bir biçimde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  4. Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  5. Üzerine ceviz ve çikolata modülleri ile süs dedikten sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişme derecesini kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra fırından alınır.
  7. Kek kalıbında dinlendikten sonra aykırı çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Meskende sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne nazaran gereçleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun deneyip fotoğrafımı paylaşırsanız benimle sevinirim teşekkürler ♥️♥️
Konutta Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt