Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir

Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir
0
95

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir Tarifi İcin Malzemeler

*4 adet bim lavaş ekmek
*1 adet haşlanmış tavuk goğsu (bir goğus eti)
*1 adet carliston biber
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kekik
*Karabiber
*Tuz

Salcalı sos icin;


*1 yemek kaşığı domates salcası
*Kekik
*Karabiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı calve kofte sos

Beşamel sos icin;


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Karabiber

Uzeri icin;


*100 gr kadar kaşar

Evde Kalan Yufka Lavaş Ekmek İtinayla Değerlendirilir Tarifi Yapılışı
1
*Haşlanmış tavuğumuzu didelim ,icine julyen doğranmış biberimizi, soğanımızı ciğden katalım
*Baharatını ,yağını, tuzunu, katalım
*Lavaşın icine katıp saralım
*İki parmak kalınlığında keselim
*Kestiğimiz yerler yukarı gelecek şekilde dizelim borcama (yuvarlak borcam kullandım)
*180 derece fırında lavaşlar kıtır kıtır olana kadar pişirelim
*O sırada beşamel sosumuzu yapalım
*Tavaya tereyağını alalım ,eriyince yağımız ,unumuzu katalım ve kavuralım
*Sutunu, tuzunu ,karabiberini ,katıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
*Sonra salcalı sosumuza gecelim
*Salcamızı calve sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar katalım
*Baharatımızı , yağımızı katalım
*Yarım cay bardağı su ile cozelim salcalı sosumuzu fırından cıkardığımız lavaş sarmalarımızın uzerine eşit miktarda gezdirelim
*Uzerine beşamel sosumuzu yayalım ve uzerine kaşarımızı katalım
*Lezzetli bi tarif evde kalan malzemeleri değerlendirmek icin birebir isterseniz taze lavaş ve yufkadan da yapabilirsiniz cok daha lezzetli olur yemeğiniz Afiyet şifa olsun
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt