
Konutta İskender Tanımı İçin Gereçler
- Hazır mesken döneri
- 2 tane tırnak pide
- 150 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı karışık salça
Meskende İskender Tanımı Yapılışı
- Döneri yukardan aşağıya kesiyoruz (kesmeden 20 dk dışarda bekletelim)
- 250 derecede ortada karıştırarak 20 dk pişirelim.
- 50 gram tereyağını eritip salçayı koyalım biraz kavuralım.
- 1 çay bardağı yakin su ek edelim ve kaynatalım ne çok koyu nede çok sıvı olacak suyu azar azar ek ederek ayarlayalım.
- Kalan tereyağını da eritelim .
- Ekmekleri küp biçiminde doğrayıp tabağa alalım .
- Üzerine domates sosunu gezdirelim.
- Üzerine döneri koyalım kızdırdığımız tereyağını en üzerine gezdirelim. ????Afiyet olsun????.