Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su ılık bardağı su
- 4 şu bardağı un
- 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
- Un (taş fırın)
- Yoğurt (yumuşak)
Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, maya ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra unu ortası çukur olacak şekilde açıp, mayalı karışımı ve tuzu döküyoruz.
- Ardından streçle kapatıp 40 dakika mayalanması için bekliyoruz.
- Ardından şekil verip tepsiye koyuyoruz.
- Üzeri kurumaması için nemli bir bez ile örtüyoruz ve 25 dakika bekliyoruz.
- Tepsi mayasından sonra yumuşak olmasını istiyorsanız yoğurt, taş fırın ekmeği olmasını istiyorsanız un serpin.
- Şekil için ortalarına çizik atın ve 200 dereceye ayarladığımız fırına su dolu bir kap koyalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim, ardından soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.