Konutta Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
- 1 tane yaş maya
- Tabanı için karalahana
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Meskende Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Materyaller katılıp yoğrulur ay ele yapışan hamur elde edilir hamur mayanlanmaya bırakılır.
- Tepsiye almadan evvel sıvı yağı elimizi alıp yine yoğrulur ki eline yapışmasın.
- Tepsiye karalahana yapraklarını koyup sonra hamur koyuyoruz.
- Fırını 200 derece ayarlayıp pişiriyoruz. Benim fırında 40 dk pişti her fırın farklı dikkat ederek pişirin ben en alt kısma su koydum ekmek sert olmasın diye.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.