Konutta Çift Köfteli Hamburger (Buzlukta Saklamalık) Tanımı İçin Gereçler
Ekmeği için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya yahut kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 kaşık toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- 400 gram az yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon
- 4 adet cheddar peyniri
- 2 yaprak marul
- Dilediğiniz soslar
Meskende Çift Köfteli Hamburger (Buzlukta Saklamalık) Tanımı Yapılışı
- Köftesi için tüm gereçleri karıştırıp kavanoz kapağıyla biçim verip hazırlıyoruz, bi kısmını alıp öteki kalanları buzluğa atıyorum.
- Ekmeği içinde mayayı şekerle ve suyla ön mayalanma yapıyorum.
- Daha sonra tüm materyalleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup bi saat mayanla maya bırakıyorum.
- Daha sonra formunu verip üzerine yumurta ve susam ekleyip pişiriyoruz.
- Etlerimizi ısınmış tavada iki yüzeyini de pişecek formda aksi düz yaparak pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın üzerine peynirlerimizi de ekleyip yumuşayana kadar bekletiyoruz.
- Ekmeğe marul koyup çift köfte bırakıp kapatıyoruz dileğiniz sos ekleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.