Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Aşure Yapımı

Evde Aşure Yapımı
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Evde Aşure Yapımı
Konut yapımı aşure tarifimiz


Konut yapımı aşurenin Malzemeleri:

25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı minik doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru üzüm,
2 paket kuş üzümü,
1 su bardağı ufak doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya

Aşuremizi Süslemek için:
Fındık,
Toz tarçın,
Ceviz içi,
nar taneleri



Konut yapımı aşurenin Yapılışı:

Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp farklı kaplarda bir gece evvelden ılık suyla ıslatın
Ertesi gün buğdayı en ince ayrıntısına kadar yıkayıp düdüklü tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da süzüp bambaşka kaplarda pişene dek haşlayın,
(düdüklüde 1520 dakika kadar) pişince suyunu süzün
Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve üzümleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun fakat aşure kararmasın 10 dakika değin daha kaynattıktan daha sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt