iltasyazilim
FD Üye
Evde Aşure Yapımı
Konut yapımı aşure tarifimiz
Konut yapımı aşurenin Malzemeleri:
25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı minik doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru üzüm,
2 paket kuş üzümü,
1 su bardağı ufak doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya
Aşuremizi Süslemek için:
Fındık,
Toz tarçın,
Ceviz içi,
nar taneleri
Konut yapımı aşurenin Yapılışı:
Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp farklı kaplarda bir gece evvelden ılık suyla ıslatın
Ertesi gün buğdayı en ince ayrıntısına kadar yıkayıp düdüklü tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da süzüp bambaşka kaplarda pişene dek haşlayın,
(düdüklüde 1520 dakika kadar) pişince suyunu süzün
Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve üzümleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun fakat aşure kararmasın 10 dakika değin daha kaynattıktan daha sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *
Konut yapımı aşure tarifimiz
Konut yapımı aşurenin Malzemeleri:
25 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı minik doğranmış kuru kayısı,
1 su bardağı sarı kuru üzüm,
2 paket kuş üzümü,
1 su bardağı ufak doğranmış kuru incir,
4 su bardağı şeker, (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
354 litre su,
1 paket vanilya
Aşuremizi Süslemek için:
Fındık,
Toz tarçın,
Ceviz içi,
nar taneleri
Konut yapımı aşurenin Yapılışı:
Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp farklı kaplarda bir gece evvelden ılık suyla ıslatın
Ertesi gün buğdayı en ince ayrıntısına kadar yıkayıp düdüklü tencerede 45 dakika pişirin
Fasulye ve nohutu da süzüp bambaşka kaplarda pişene dek haşlayın,
(düdüklüde 1520 dakika kadar) pişince suyunu süzün
Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve üzümleri ve kuru kayısıyla birlikte ilave edip karıştırıninciri en son koyun fakat aşure kararmasın 10 dakika değin daha kaynattıktan daha sonra ateşten alın
Sıcak iken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.